Direktlån

Ett direktlån från Friia innebär att du får dina pengar direkt. Oavsett belopp och över hur lång tid lånet sträcker sig betalas dina pengar ut snabbt. Ansök om ett direktlån nu!

Våra direktlån är på mellan 10 000 kr och 50 000 kr

Att beviljas ett lån av Friia innebär att du tar ett direktlån eftersom pengarna alltid betalas ut direkt. Det spelar ingen roll om det är på helgen eller mitt i natten, om du beviljas ett lån kommer pengarna snabbt in på ditt konto. Är du i behov av pengar nu? Ansök om vårt direktlån redan idag!

Använd direktlånet till precis vad du vill

Ibland behöver man låna pengar snabbt. Något oförutsett kan ha inträffat och du måste ha likvida medel nu. Det kan vara att bilen plötsligt har säckat ihop eller att det kommit ett erbjudande som inte låter vänta på sig. Ett direktlån från Friia kan du använda precis hur du vill och du behöver därför ingen säkerhet för lånet. Vi lägger oss heller inte i vad du använder pengarna till. Dock rekommenderar vi våra kunder att inte ta ett direktlån för att lösa andra lån.

Ansök om direktlån

Det är enkelt att ansöka om ett direktlån hos Friia. Ansökan om att låna pengar direkt består av enbart tre steg:

 1. Svara på några obligatoriska frågor
  När du ansöker om direktlån behöver du först svara på några obligatoriska frågor för att vi ska kunna räkna ut din ränta. Efter det behöver du bara bekräfta din identitet med ditt BankID.
 2. Du får ett förslag på direktlån
  Direkt efter att vi har fått dina svar på de obligatoriska frågorna börjar vi behandla din låneansökan. Det innebär i praktiken att vi efter bara några minuter kan presentera ett individuellt förslag om direktlån för dig. Låneförslaget är anpassat efter just dig och din ekonomiska situation.
 3. Acceptera vårt erbjudande och få pengarna på kontot!
  Om du är tillfreds med vårt erbjudande om direktlån ska du bara godkänna låneförslaget för att få pengarna utbetalda till ditt konto. Att bevilja en låneansökan tar oftast bara några minuter. Därefter kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter – oavsett vilken tid på dygnet ansökan görs.

Kan alla ansöka om direktlån?

Du som kund måste uppfylla vissa krav för att få ansöka om direktlån hos oss. Detta eftersom vi som ansvarsfull kreditgivare inte vill försätta våra kunder i en ekonomisk svår situation. För att få ansöka om att låna pengar snabbt måste du därför:

 1. Vara mer än 23 år gammal
 2. Ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer, bostadsadress och bankkonto
 3. Genomgå en kreditkontroll via UC
 4. Ha en fast månadsinkomst
 5. Kunna verifiera dig via BankID
 6. Ej ha en skyddad identitet

Vad kostar det att ta ett direktlån?

Att ta ett direktlån hos Friia innebär att du enbart kommer betala ränta varje månad. Utöver räntan har vi inga kostnader eller dolda avgifter. Räntan du erbjuds är framräknad med hjälp av ditt kreditbetyg och ligger på mellan 1,667% till 3,25% i månaden. Du kan alltså förvänta dig ett smidigt och överblickbart direktlån utan överraskningar!

I lånetabellen nedan kan du enkelt se vad du får betala om du till exempel lånar 40 000 kr med fyra års avbetalning. I det fallet skulle du månatligen betala cirka 1271 – 1809 kronor. Skillnaden i månadskostnad beror på vilken ekonomisk situation du har och vilken ränta du kommer att erbjudas.

När du lånar pengar direkt kan du välja olika lång avbetalningstid. Kostnaden för ditt direktlån bestäms av vilken ränta du har och under hur lång tid du har lånet. Om du kikar i tabellen här nedan kan du enkelt se vad ett direktlån får för total räntekostnad och vad den månatliga kostnaden skulle bli. Som du ser blir månadskostnaden högre med en kortare låneperiod medan den totala räntan du betalar istället blir lägre.

Hur betalar jag tillbaka direktlånet?

Att låna pengar snabbt är enkelt, men det är också enkelt att betala tillbaka ditt direktlån. Antingen kan du betala via Trustly eller banköverföring varje månad. Vill du lösa ut ditt direktlån snabbare än avtalat går det förstås utmärkt.