flexlån

Flexlån

Med ett flexlån från Friia kan du få krediter på mellan 10 000 och 70 000 kr. Friias flexilån betalas ut direkt efter din ansökan är gjord, oavsett dag och tid på dygnet. Med ett flexlån bestämmer du själv under hur lång tid du lånar pengarna inom tidsramen ett till fyra år. Ansök om ett flexlån idag!  

Friia erbjuder flexibla lån

Ett flexlån gör det möjligt för dig att vara flexibel. Du kan exempelvis tacka ja till erbjudanden även om du för stunden inte har likvida medel. Flexibelt va?! Ett exempel:

Birk känner en professionell e-sportare som erbjuder Birk att köpa hans nästan splitternya ”värstingdator” för 12 000 kr. Datorn kostar i butik nästan det dubbla. Birk har sparat 2 000 kr och ansöker om ett flexlån från Friia för det resterande beloppet. Han beviljas lånet och därmed möjligheten att agera flexibelt.

Ett flexlån från Friia ger dig också möjlighet till flexibilitet vid avbetalningen. Du kan nämligen betala av hela ditt flexlån tidigare än avtalat om du skulle önska det.

Ansök om ett flexlån

När du ansöker om ett flexlån får du veta direkt om din ansökan beviljas eller ej.

För att ansöka om ett flexlån måste du vara mer än 23 år gammal samt ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer, bostadsadress och bankkonto. Vidare måste du ha en fast månadsinkomst och du får ej ha skyddad identitet.

Uppfyller du alla kraven? Bra, i så fall är du inte långt ifrån att ta ett flexlån. För att ansöka fyller du i ansökan på vår lånesida.

Där väljer du önskat belopp och återbetalningstid för ditt flexlån. Du kommer under ansökan behöva identifiera dig med BankID samt godkänna att vi gör en kreditkontroll. När den sistnämnda är utförd presenteras du för ett låneförslag av oss. Ibland kan beloppet vi erbjuder dig vara lägre än det du sökte för.

När vi erbjuder lägre belopp gör vi det för att vara säkra på att du har råd med lånet. Som ansvarsfull kreditgivare är det viktigt för oss att du inte hamnar i en ekonomisk situation du inte klarar av.

Efter du har fått ett erbjudande om flexlån av Friia väljer du om du vill acceptera det. Pengarna betalas ut direkt när lånet har accepterats.

Ansök om ett flexlån nu!

En seriös kreditgivare

Som en seriös och ansvarsfull kreditgivare vill Friia vara öppna. Det innebär bl.a. att du alltid tydligt ska veta vad ditt flexlån kostar. När du blir erbjuden ett flexlån kommer du direkt se vilken ränta du som tillkommer lånet. Räntan är den enda kostnaden när du tar ett flexlån av Friia. Vi kommer aldrig att ge dig tråkiga överraskningar i form av andra kostnader eller dolda avgifter.

Vidare vill vi som ansvarsfull kreditgivare poängtera att du inte bör ta ett flexlån för att lösa andra snabba krediter. Vi lägger oss inte i vad du använder dina pengar till, men att ta nya lån för att lösa andra lån är en dålig spiral.

Om du har problem med att återbetala dina lån kan du kontakta hallåkonsument.se för att få hjälp med hur du ska ta dig ur din prekära situation.

Överblick:

Du håller enkelt koll på ditt flexlån genom din profilsida. På profilsidan får du en bra överblick över ditt lån. Du kan se din månadskostnad, hur mycket du har betalat och när nästa faktura ska betalas. Läs mer om betalning nedan.

Hur betalar jag?

Återbetalningen av ditt flexlån sker mycket enkelt via din profilsida. Du kan själv välja om du vill betala varje månad via Trusty, eller upprätta en autogiroliknande betalningslösning där månadsbeloppet automatiskt dras ett visst datum. Vill du lösa ut ditt flexlån snabbare än avtalat går det förstås utmärkt.

Som tidigare kund kan du också ansöka om nya lån genom din profilsida. Enkelt va? Ansök om ett flexlån idag!

Vilka kostnader är sammanbundna med ett flexlån?

Som nämnt är det bara räntan som kostar i ett flexlån. Inga kostnader eller dolda avgifter tillkommer. Räntan varierar mellan 1,25% och 2,2% per månad.

Exempel: Reidar lånar 70 000 kr under 3,5 år. Om han får den billigaste månadsräntan på 1,25% kommer hans totala räntekostnad när lånet är avbetalat vara 20 410 kr.

Det som avgör vilken ränta du får på ditt flexlån är din ekonomiska situation. Du presenteras räntan direkt när du ansöker om ett flexilån.