fritidshuslån

Fritidshuslån

Ett fritidshuslån från Friia öppnar dörrarna till ditt nya fritidshus! Genom att låna pengar till fritidshus med Friia får du resterande belopp att köpa huset med, eller tillräckligt till handpenningen för ett större lån hos en bank.

Köpa fritidshus? Lån?

Vill du köpa ett fritidshus och låna pengar för det? I så fall har du kommit rätt. Friia erbjuder fritidshuslån på mellan 10 000 och 70 000 kronor. Ett fritidshuslån har avbetalningstid på 1 – 7 år och räntan sätts individuellt baserat på just din ekonomiska situation. Läs gärna mer om ränta och avbetalningstid för ditt fritidshuslån längre ner på sidan.

På detta vis ansöker du om ett fritidshuslån

För att ansöka om ett fritidshuslån av Friia måste du uppfylla följande krav: Du ska vara minst 23 år gammal, ha ett svenskt personnummer, mobilnummer, hemadress samt bankkonto. Vidare måste du ha fast månadsinkomst och du kan inte ha skyddad identitet.

Om du uppfyller alla kraven och vill ansöka om ett fritidshuslån direkt kan du fylla i ansökningsformuläret på vår sida för lån. Annars läser du vidare.

När du ansöker om att låna pengar till fritidshus anger du önskat lånebelopp och längden för lånet. BankID används för att styrka din identitet. För att få ett beslutsunderlag till fritidshuslånet behöver vi göra en kreditkontroll via UC. När kontrollen är utförd kommer du presenteras för ett låneförslag för lån till fritidshus.

Du kan komma att erbjudas ett lägre belopp än det du sökte för. Det sker i de fall då vi bedömer din betalningsförmåga vara bra, men inte bra nog för hela beloppet. Din betalningsförmåga är också grunden till räntebeloppet som sätts individuellt för just dig. Läs mer om Friias räntekostnader längre ner på sidan.

Med ett erbjudande om fritidshuslån framför ögonen väljer du om du klickar på ”acceptera” eller ”neka”. Accepterar du vårt låneförslag betalas pengarna ut direkt, oavsett vilken tid på dygnet och vilken dag ansökan görs. Kan det bli bättre?!

Slå till och investera i din egen sommarstuga nu!

Ett fritidshuslån kan användas till mycket

Ett lantställe i Halmstad skiljer sig i pris från ett torp i Svartnäs. Att olika människor använder sitt fritidshuslån på olika sätt är lätt att förstå. Kanske har du sparat pengar och får ett tillfälligt erbjudande om att köpa ett sommarhus och det saknas 20 000 kr? Eller kanske har du i djupaste Hälsingland hittat ett renoveringsbart ”ruckel” som säljs billigt? Eller kanske vill du ta ett fritidshuslån som sista del i handpenningen till ett större lån för en stuga i exklusiva Hundfjället?

Exemplen ovan visar tydligt att det finns många tillfällen när det passar att låna pengar till fritidshus. Vi på Friia lägger oss förstås inte i vad du gör med ditt fritidshuslån. När du ansöker om lånet förväntar vi oss inte ens en förklaring om vad du ska göra med pengarna. Det vi enda vi undersöker hos de registrerade kunderna är deras ekonomiska situation och låter den allena avgöra huruvida ansökan beviljas eller ej. Bra va?!

PS. Du behöver inte ens köpa en sommarstuga för ditt fritidshuslån. Eftersom våra lån är utan säkerhet kräver vi inte att du garanterar fritidshuslånet med fritidshuset eller något annat.

Vad kostar det att köpa ett fritidshus med lån?

Vid ett fritidshuslån blir din enda kostnad räntan som sätts individuellt. Ränteavgiften betalas varje månad, vilket betyder att du totalt betalar mer i ränta ju längre tid lånet löper. Ett lån över en längre period ger å andra sidan en lägre månadskostnad eftersom den månatliga avbetalningen, amorteringen, av lånet sjunker om du slår ut den över flera månader.

Räntan på ett fritidshuslån är mellan 1,667% och 3,25% per månad. Se jämförelsetabellen nedan för att få en bild över hur räntekostnaden och den totala månadskostnaden varierar beroende på lånets längd.

Jämförelsetabellen nedan visar exempel på vad ett fritidshuslån kostar med olika räntesatser.

Överblick på fritidshuslånet

Som kund hos Friia får du en profilsida som ger dig en god överblick över dina beviljade krediter. Profilsidan visar din månadskostnad, vad du redan har betalat och när nästa faktura ska betalas. Du kan som befintlig kund enklare söka om nya lån genom din profilsida.

Att betala sitt fritidshuslån

På din profilsida sköter du alla betalningar för ditt fritidshuslån. Via Trusty kan du teckna en autogiroliknande betalningstjänst som drar månadsbeloppet för ditt fritidshuslån automatiskt ett bestämt datum varje månad.

Ta ett fritidshuslån idag och börja inflyttningen så snart som möjligt!

Trivia: Vill du låna pengar till ett fritidshus…

Sommarstuga, lantställe, sportstuga, torp eller sommarställe? Kärt barn har många namn och med tanke på hur kärt svenskarna håller sina sommarhus är det inte så konstigt att det finns många ord för det. Fråga: Det finns ett ord som är en sällsynt synonym till de ovannämnda namnen på den älskade platsen. Ordet börjar på ”t”. Vilket ord är det?

Svar: ”Tuskulum”. Det definieras som ett frid­fullt lant­ställe: ett tuskulumav SAOL. När hörde du det ordet användas senast?

Vi önskar dig lycka till med köpet av ditt tuskulum och är glada om ett fritidshuslån från Friia kan hjälpa dig förvärva det!