kontantinsats bil

Kontantinsats bil

Har du hittat drömbilen, eller bara en bil som kan ta dig säkert fram?

Oavsett prisläge kommer du nog att behöva överväga ett billån, samt ett sätt att finansiera kontantinsatsen när du köper bilen. I detta blogginlägg kan du läsa mer om kontantinsats vid bilköp.

Kontantinsats – 20% av bilens värde

När du köper bil hos en bilhandlare kommer du att erbjudas att genomföra köpet både med och utan kontantinsats. Kontantinsatsen utgör 20% av bilens värde.

Du kan överväga flera finansieringsalternativ för att betala kontantinsatsen till din bil. Det mest fördelaktiga är givetvis att spara ihop till kontantinsatsen på förhand, eller att låna pengar av en närstående. Men du kan också överväga att låna till kontantinsatsen när du köper bil.

Fördel att betala kontantinsats vid bilköp

Om du väljer att köpa bil med kontantinsats, kommer kontantinsatsen att fungera som säkerhet för lånet. Det betyder att om du inte har möjlighet att betala räntan som är förbundet med ditt lån, kan din långivare i värsta fall behöva tvinga dig till att sälja bilen.

Om du istället väljer att köpa bil utan kontantinsats kommer du med all säkerhet att erbjudas en högre ränta. Eftersom säkerheten för lånet saknas kommer du personligen att stå som ansvarig för en eventuellt växande skuld.

Det är många överväganden som ska göras i samband med köp av bil, lån till bil och finansiering av kontantinsats till bil.

Låna till kontantinsatsen vid bilköp

Ibland handlar bilköp om snabba affärer. Som när din bil plötsligt går sönder och blir allt för dyr att reparera. I andra fall handlar det om en flerårig dröm och ständigt sparande.

Oavsett tillfälle kan det vara klokt att titta närmare på möjligheten att låna till kontantinsatsen när du köper bil. Låt oss ta ett exempel.

Bilen som du vill köpa kostar 200 000 kr. Du lånar 80% av värdet hos banken, dvs. 160 000 kr. Det betyder att du kan behöva låna 40 000 kr till kontantinsatsen hos annan långivare. Friia kan bevilja lån på 10 000 – 70 000 kr, som du kan använda till att betala kontantinsatsen när du köper bil.

Vad kostar lånet?

Vi kan omöjligt säga hur mycket ett lån kan komma att kosta dig, innan du skickat in din låneansökan. Räntan ligger på mellan 1,667% och 3,25% och betalas månadsvis. Friia erbjuder låneperioder på 1 – 7 år. Ditt lånebelopp, återbetalningstid och din betalningsförmåga är faktorer som avgör din räntesats.

Den räntesats som du kommer att erbjudas framgår av låneförslaget som du får tillsänt. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån till kontantinsatsen när du ska köpa bil.

Så, varför inte undersöka om du kan bli beviljad ett lån hos Friia?! Ansök enkelt här>>

Ansök och få svar direkt

Eftersom bilköp är en av de större affärer vi gör är det smart att jämföra olika långivare. Ansökan är snabb och enkel att genomföra hos Friia. Vi arbetar dessutom dygnet runt med att behandla inkomna ansökningar. Det betyder att du kan räkna med ett svar från oss direkt.

I beslutet från oss framgår det om vi har kunnat bevilja din låneansökan eller ej. Vi gör en ansvarsfull bedömning av varje enskild låntagare, för att försäkra oss om att lånet är en hållbar lösning för dig som kund.

Det kan därför hända att din ansökan nekas, eller att du inte beviljas det fulla lånebelopp du ansökte om. Då kan du istället beviljas ett lägre belopp som vi bedömer att du har råd med.

Om du accepterar erbjudandet från oss har du pengarna på kontot direkt. Vi betalar ut lån dygnet runt, till bankkonton i alla banker,

Låt inte bilplanerna rinna ut i sanden, bara för att du saknar pengar till kontantinsatsen till din bil.

Ansök här redan idag – och få svar direkt!