kontrokredit

Kontokredit

Med en beviljad kontokredit från Friia kan du använda pengarna till precis vad du själv vill. Ansök enkelt om kontokredit – du får svar på hur vi kan hjälpa dig inom ett par minuter. Om du beviljas en kontokredit hos oss betalas pengarna ut dygnet runt – så sluta oroa dig!

Kan en kontokredit vara lösningen?

Vi kan alla hamna i situationer där ekonomin prövas hårt. Plötsliga ekonomiska bekymmer leder lätt till oro. Kan du känna igen dig?

Låt oss se om inte en kontokredit skulle kunna vara lösningen för dig. Är det 10 000 – 70 000 kr du skulle behöva låna? Om du där utöver behöver pengarna på kontot samma dag, tycker vi att du ska se närmare på lånemöjligheten kontokredit.

På få minuter kan du göra en ansökan om kontokredit, och din ansökan behandlas direkt.

Kreditlån– för vem?

När du gör en låneansökan om kontokredit hos oss finns det några krav som du måste uppfylla. Friia är en ansvarsfull kreditgivare och dessa krav finns för att vi inte vill försätta våra kunder i oönskade och ohållbara situationer. För att vi ska behandla en ansökan från dig ställer vi dessa grundläggande krav:

  1. Du ska vara över 23 år
  2. Ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer, bostadsadress och bankkonto
  3. Genomgå en kreditkontroll via UC
  4. Ha en fast månadsinkomst
  5. Kunna verifiera dig via BankID.
  6. Ej ha en skyddad identitet

Du behöver inte heller ha någon säkerhet för lånet – bra va?

Om du uppfyller alla krav som ställs kan du enkelt gå vidare till ansökan. Det är helt gratis att ansöka om kontokredit – så vad väntar du på?

Ansök om kontokredit

Det är enkelt att ansöka om kontokredit online på vår hemsida.
Ansökningsprocessen kan förklaras i tre steg:

  • Du besvarar våra obligatoriska frågor och bekräftar din identitet med ditt BankID.
  • Du får ett anpassat låneförslag tillsänt som du förhåller dig till
  • Du accepterar vårt erbjudande och pengarna betalas ut

Vi behandlar ansökningar dygnet runt och du kan därför förvänta ett svar från oss inom några minuter. För dig som beviljas ett lån hos oss kommer ett individuellt anpassat låneförslag att presenteras för dig online. Du ska i lugn och ro överväga erbjudandet innan du accepterar det. När du väl accepterat ett erbjudande om kontokredit betalas pengarna ut till ditt konto inom 30 minuter.

Om din ansökan om kreditlån inte beviljas kan det hända att du istället erbjuds ett lägre lånebelopp som vi värderar att du har råd med.

Räntor för kontokredit

Om du erbjuds en kontokredit hos oss innebär det att du valt att betala av på lånet under en bestämd tid. Avbetalningstiden för en kontokredit kan vara mellan 1 och 7 år.

Varje månad ska du betala ränta på din kontokredit. Räntekostnaderna kan variera mycket beroende på under hur lång tid du väljer att betala av på lånet, samt vilken räntesats du erbjuds. Räntesatserna kan ligga mellan 1,667% och 3,25% i månaden. Den räntesats du kommer att erbjudas framgår av erbjudandet du får, om du beviljas en kontokredit hos oss.

I tabellen nedan kan du jämföra den högsta och den lägsta månadsräntan, och se vilka skillnader det kan innebära kostnadsmässigt. Om du har en god betalningsförmåga har du större chanser att erbjudas en bättre ränta.

Jämförelsestabellen nedan visar några exempel på kontokrediter på 30 000 kr. Variationen i räntekostnader har att göra med din valda avbetalningsperiod. Räntekostnaden blir alltså lägre ju kortare period du lånar, eftersom du då betalar ränta vid färre tillfällen.

Du kan känna dig trygg med att vi utöver räntan inte har några dolda avgifter eller kostnader.

Hur betalar jag tillbaka min kontokredit?

Att betala tillbaka din kontokredit kan ske på olika sätt. Det kan ske enkelt via din profilsida hos Friia, som en betalning via Trustly eller som en automatisk banköverföring varje månad. Det går givetvis bra att betala tillbaka i en snabbare takt än avbetalningsplanen.

Om du ibland har möjligheten att betala av mer på ditt kreditlån, kan du andra gånger betala av mindre. Det är då det är bra att känna till alternativet Betalfri månad. Du kan ansöka om en betalfri månad, först efter att du betalat av på lånet minst fyra gånger. Om din ansökan om Betalfri månad godkänns flyttas din betalningsfrist 30 dagar framåt. Det är helt gratis att ansöka om detta och det sker genom att du loggar in på dina sidor.