korttidslån

Korttidslån

Ett korttidslån är ett lån du tar en kortare period, hos Friia är det minst 12 månader. Ibland används korttidslån vid köp eller renovering av en bostad som sedan säljs. Du kan ansöka om korttidslån på belopp mellan 10 000 och 70 000 kr.

Ansökan om korttidslån kan göras dygnet runt och utbetalningen sker direkt!

Detta innebär ett korttidslån hos Friia

Ett korttidslån tas, som namnet avslöjar, under en kortare tidsperiod. Hos Friia innebär det en låneperiod på minst 12 månader, men du har faktiskt möjlighet att betala av upp till 84 månader.

Ansök om ett korttidslån hos Friia redan idag!

Vid vilka tillfällen är det bra med ett korttidslån?

Ett korttidslån på 12 månader är en bra lösning om du har ett projekt som inte låter vänta på sig. Exempelvis om du har påbörjat en utbyggnad av altanen men pengarna tog slut och du inte vill vänta till nästa år för att göra klart den.

Ett nystartat företag kan också vara hjälpt av ett korttidslån för att få investeringarna på plats under uppstartsprocessen.

Ett tredje exempel är om du har sparat pengar men drabbas av en plötslig utgift. Kanske har din värmepanna exploderat och hela ditt sparkapital går till återställning och renovering. Det du hade sparat till, kanske ett bröllop, resa eller en ny dator står nu ofinansierat. I ett sådant läge kan det också vara passande med ett korttidslån!

Ansök om ett korttidslån här

När bör man inte ta ett korttidslån?

Som ansvarsfull kreditgivare vill Friia avråda från att ansöka om korttidslån för att betala av andra lån. Om du har hamnat i en svår ekonomisk situation och är på väg att tappa överblicken över dina utgifter uppmanar vi dig att vända dig till skuldrådgivningen i din kommun, information finns på hallåkonsument.se

Det är enkelt att ansöka om ett korttidslån hos Friia

Att ansöka om ett korttidslån från Friia är enkelt och går fort. Börja med att klicka dig fram till ansökningsformuläret på Friias hemsida. Där kommer du få fylla i en del uppgifter, svara på några frågor och identifiera dig med BankID. En kreditkontroll via UC utförs också.

Om vi bedömer din kreditvärdighet som god kommer du att erbjudas ett korttidslån. Ibland är det erbjudandet ett lägre belopp än det du sökte för. Det sker när vi anser din återbetalningsförmåga inte vara tillräcklig för det önskade beloppet. Som ansvarig kreditgivare vill vi inte att du tar lån du inte har råd med – både för din och för vår skull.

Om du är nöjd med låneerbjudandet väljer du att acceptera det. När låneansökan gått igenom betalas pengarna ut direkt, oavsett vilken dag eller tid på dygnet ansökan gjordes. Smidigt va?!

För dig som redan är kund hos Friia är processen att ansöka om ett korttidslån ännu kvickare.

För att få ansöka om ett korttidslån måste följande uppfyllas

Du ska uppfylla följande kriterier för att få ansöka om ett korttidslån av Friia. Du måste:

  1. Vara mer än 23 år gammal
  2. Ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer, bostadsadress och bankkonto
  3. Ge ditt medgivande till en kreditkontroll via UC
  4. Ha en fast månadsinkomst
  5.  Kunna verifiera dig via BankID.
  6. Ej har skyddad identitet

Exempel på vad ett korttidslån kan kosta

Vad ett korttidslån kostar skiljer sig åt beroende på lånets storlek, avbetalningstid och ränta. Avbetalningstid och summa väljer du själv vid ansökan, medan räntan sätts individuellt av oss. Det betyder att det låneerbjudande du presenteras för är baserat på just din ekonomiska situation.

I jämförelsetabellen nedanför kan du se att ett lånebelopp på 30 000 kr kostar 2779 kr per månad om räntan är 1,667%. Säg att du istället för ett korttidslån väljer en längre avbetalningstid på tre år.  så fall blir månadskostnaden lägre, 1 115 kr, samtidigt som den totala räntekostnaden stiger.

Det betyder att du faktiskt totalt sett sparar pengar på ett korttidslån på 12 månader i jämförelse med ett lån med tre års avbetalningstid!

Direktlån

Ett korttidslån från Friia skulle lika gärna kunna kallas för direktlån eftersom pengarna betalas ut direkt. Den snabba utbetalningen är minst lika direkt som den hos de tidiga sms-lånen, vilkas hastighet som bekant skapade en helt ny bransch i början av 00-talet – snabblånsbranschen.

Vi är stolta över att kunna erbjuda direkt utbetalning dygnet runt, och vi hoppas att du som kund kan vara hjälpt av den servicen!

Hur betalar jag tillbaka mitt korttidslån?

Alla betalningar sker på din profilsida och genom vår samarbetspartner Trustly. På din profilsida kan du både upprätta automatiska månatliga betalningar och få en god överblick över gjorda och kommande betalningar.