låna pengar utan inkomst

Låna pengar utan inkomst

Överväger att låna pengar utan inkomst? Det kan vid en första tanke verka omöjligt, men faktum är att många långivare faktiskt erbjuder lån utan inkomst. I blogginlägget kan du läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på innan du ansöker om att låna pengar utan inkomst.

Lånemöjligheter utan inkomst

Vi kan alla hamna i situationer då ekonomin pressas extra hårt, som när du plötsligt blir uppsagd från ditt jobb. När du ansöker om att låna pengar bedömer långivaren alltid din kreditvärdighet. Du har en hög kreditvärdighet om det bedöms att det inte finns några hinder för att du ska kunna betala tillbaka lånet inom den låneperiod som står i avtalet.

Det säger sig självt att den som vill låna pengar utan inkomst kommer att ha det svårare att få ett beviljat lån hos många långivare. Men det är inte omöjligt.

Insikten om att du faktiskt kan låna pengar utan inkomst vid svåra tider i livet kan för de allra flesta skapa lugn och framtidstro. För visst är det lätt att deppa ihop? Gör inte det – se istället på dina möjligheter att låna pengar utan inkomst!

Fundera först över om det eventuellt kan finnas någon närstående som du kan låna pengar av trots att du står utan inkomst för tillfället. Om det inte är ett alternativ får du lov att lägga ner tid på att jämföra olika långivare och se hur dessa bedömer din ansökan om att låna pengar utan inkomst.

Hur kan jag öka mina chanser att få låna pengar utan inkomst?

Även om studiemedel och a-kassa skulle kunna betecknas som inkomst, hjälper det sällan din kreditvärdighet. För att du ska beviljas att låna pengar utan inkomst finns det några tips man kan tänka på.

  • Låna tillsammans! Om du lever som sambo kan ni se på möjligheten att ta ett lån tillsammans. Att ha en medsökande ökar nästan alltid chanserna att kunna låna pengar trots att du står utan inkomst.
  • Har du sparkapital? Att ha sparat kapital som inte är bundet till en bostad eller liknande kan i många fall vara till stor hjälp när du vill låna pengar utan inkomst. Sparkapitalet fungerar då som en säkerhet för lånet.
  • Inkomst på vissa delar av året? Vissa yrken är väldigt säsongsberoende, med höga inkomster under ena halvan av året och låga inkomster under andra halvan. Som frilansare kan också inkomsterna variera mycket under ett år. Därför har många långivare valt att se på de inkomster låntagaren har under ett helt år, istället för att stirra sig blind hur mycket du drar in varje månad. Det gör att även du som har en mycket varierad lön över året har chansen att låna pengar utan fast inkomst.

Om jag blir beviljad att låna pengar utan inkomst, vad blir då min ränta?

Olika långivare kan erbjuda olika räntesatser, som har sin grund i din kreditvärdighet. Utan att du genomfört din ansökan kan det vara svårt att förutspå vilken räntesats du kommer att erbjudas. Man kan generellt säga att den som överväger att låna pengar utan inkomst kan behöva räkna med en hög ränta.

Dags att se över vilka långivare som kan bevilja din ansökan om att låna pengar utan inkomst?

Kan jag låna pengar utan inkomst hos Friia?

När du lånar pengar hos Friia har vi några grundläggande krav som du som låntagare ska uppfylla. Ett av kraven är just fast inkomst. Det betyder att du tyvärr inte kan låna pengar av oss utan inkomst.

Lån hos en trygg kreditgivare

Som en del i att vara en seriös kreditgivare som erbjuder högre krediter har vi valt att neka ansökningar när låntagaren vill låna pengar utan inkomst. Hos oss är kreditvärdigheten viktig.

Du kan snabbt ansöka om lån på 10 000 – 70 000 kr dygnet runt. Ansökningsprocessen är enkel – och du får svar på din låneansökan direkt. Vi betalar ut beviljade lån omgående till alla banker.

Det är dessutom gratis att ansöka!

Se hur Friia bedömer din ansökan här!