online kredit

Online kredit

Funderar du kring olika möjligheter att låna på nätet? Med en beviljad online kredit har du pengarna på kontot direkt. Dygnet runt. I detta blogginlägg berättar vi mer om hur internetlån fungerar.

Lånelösningar

Vi kan alla hamna i situationer då ekonomin prövas lite extra. Det kan vara dyra prylar som går sönder och måste köpas på nytt. Eller större investeringar eller renoveringar som blir dyrare än planerat. Du vill kanske undersöka om en online kredit skulle kunna vara en lösning för dig?  

Det spelar ingen roll när på dygnet du gör din ansökan. Vi beviljar ansökningar och betalar ut pengar dygnet runt. Visst är det skönt att veta att alternativet finns?! Du kan andas ut – och lugnt överväga ditt inköp.

Pengarnas ändamål

Renovering, investering. Det låter dyrt. De allra flesta som drar igång med större projekt har gjort en ekonomisk planering, för att försäkra sig mot att kostnaderna drar iväg.

När de ändå gör det, och man inte har en buffert, vad gör man då? Om både tid och pengar är de viktigaste aspekterna, då kanske man måste ta en online kredit för att snabbt komma vidare. För oss behöver du inte redovisa vad du ska använda din online kredit till. Men du vill säkert få svar på om det lånebelopp du önskar, kan beviljas av Friia.

Har du räknat på hur mycket du behöver låna?

Lånebelopp

Om du överväger en online kredit mellan 10 000 och 70 000 kr, kan du ansöka om detta hos Friia. Vi vill råda att du bara lånar vid de tillfällen då du verkligen måste.

Det kostar inget att göra en enkel ansökan om en online kredit hos oss. Du får svar på din låneansökan direkt och kan överväga ditt erbjudande i lugn och ro.

 Krav på låntagaren

Det finns några krav som vi ställer på dig som ansöker om lån hos oss. Du ska vara över 23 år gammal, ha ett svenskt personnummer, bankkonto, bostadsadress och mobiltelefonnummer. Du måste också godkänna att en kreditkontroll görs via UC samt kunna verifiera dig via BankID. Vi kräver också en fast månadsinkomst och att du inte har en skyddad identitet.

Hur mycket kostar lånet?

Funderar du på om en online kredit är den rätta lösningen för dig? Kostnaden per månad kommer givetvis att vara det som avgör ditt val. Innan du ansökt om ett lån online är det omöjligt att förutspå hur mycket det kan komma att kosta. Faktorer som lånebelopp, återbetalningstid och din betalningsförmåga är direkt avgörande för ditt erbjudande. Få svar på ansökan om internetlån på nätet dygnet runt!

Ansökan i tre steg

Det är helt kostnadsfritt att undersöka om en online kredit är något för dig. Ansökningsprocessen sker helt och hållet online och består av tre enkla steg:

  • Fyll i ansökan online

En ansökan om lån fylls i online. Den består av några obligatoriska frågor som du ombeds att svara på. Till sist ska du bekräfta din identitet med BankID. 

  • Vi behandlar ansökningar direkt

Så snart en ansökan om lån online inkommit till oss påbörjar vi behandlingen. Vår behandlingsprocess är snabb och du får svar från oss redan efter några minuter. Det är ett konkret och individuellt anpassat erbjudande som presenteras för dig online.

  • Om du accepterar erbjudandet

Du kan nu välja att acceptera erbjudandet om Online kredit. Om du gör det betalas pengarna ut till ditt konto direkt.

Lån till dig som verkligen måste

Vi råder våra kunder att bara ta ett lån online om de verkligen måste. Friia vill som seriös kreditgivare under inga omständigheter försätta sina kunder i ohållbara ekonomiska situationer. Ett internetlån hos oss ska vara en tillfällig lösning. Det kan vara när du verkligen måste lösa en uppkommen ekonomisk situation snabbt och enkelt. Att ta en online kredit och lösa andra lån man har är aldrig en bra idé. Det är därför viktigt att dessa lån bara tas vid enstaka tillfällen.

Återbetalning

Som kund hos oss får du din egen profilsida med möjligheten att kunna överblicka allt som rör ditt lån. Här kan du se lånebelopp, framtida betalningsfrister m.m.

Hos Friia kan du betala tillbaka på ditt lån varje månad – via Trustly.